Hvitkål er en av våre viktigste grønnsaker og den dyrkes over hele landet. Viltvoksende hvitkål har vært kjent i det sørøstlige middelhavsområdet i nesten 5000 år og romerne tok med hvitkål til resten av Europa og brukte det faktisk som et legemiddel. Mot slutten av 1600-tallet begynte man å dyrke hvitkål i Norge. Hvitkål kalles også for hodekål, og består av et hode dannet av tettpakkede blader. Det er en hardfør grønnsak som tåler vårt klima godt og den egner seg godt til langtidslagring, noe som skyldes et tynt voksbelegg på bladene. Hvitkål kan veie opp til flere kilo, men vanligst er hoder på 1-2 kilo. Konsistensen er sprø og saftig.
Hovedsort tidlig. Tåler å stå relativt lenge på felt uten å sprekke. Jevn og rund til høyrund, fin kål med bra farge.
Frøstørrelse: 250-350 frø pr. g.
Spiretid: 4-6 dager
Frøkvalitet: Det anbefales presisjonsfrø til såing i plugg/torvblokk.
Plantetall pr. da: Dette avhenger av sort, ønsket størrelse og vekstforhold. Noen sorter må plantes tett, mens andre får mangelfull utvikling ved for tett planting. Be oss gjerne om råd.