Cherrytomater er små runde tomater som finnes i både røde, gule, oransje og nesten sorte varianter. De har en søt, aromatisk og kraftig tomatsmak.
Kan spises både rå og stekt i mange forskjellige retter. Denne planten er en av de mest populære plantene til dyrking både i krukke og på friland i kjøkkenhagen. Den behandles på samme måte som andre typer tomater, hvor det anbefales å forkultivere dem innendørs før de plantes ut i en potte eller inntil en solvegg, der forutsetningene er best mulig. Frost er direkte skadelig for plantene. Ved dyrking i potte er drenering viktig i en stor potte.
Cherrytomatern trives i varmen, og det anbefales derfor å sette planten på en solrik plass hvor det er ly for vinden. De må vannes ofte!
Hovedsort til løsplukk. Ca 16 gram i fruktstørrelse.
Sassaritype, litt større og jevnere frukter og bedre avling. Lettstelt plante. God holdbarhet på fruktene.
HR ToMV:0-2/Ff:A-E/Fol:0,1/Va:0/Vd:0/Si
Frøstørrelse: 300-400 frø pr. gr.
Spiretemp.: Optimal 22-25 grader, min. 12 grader.
Resistens: I sortsomtalen er følgende
betegnelser benyttet:
TSWV: Tomat Spotted Wilt Virus
TYLCV: Tomat Yellow Leaf Curl Virus
ToMV: Tomat Mosaic Virus
Cf: Cladospori um fulvum
Ff: Passalora fulvum (ex Fulvia
fulvum; ex Cladosporium fulvum)
Ft: A-E: Fulvia fulva
(ex cladosporium fulvum)
Fol: Fusarium oxysporum f.sp.
lycopersici
For: Fusarium oxysporum f.sp.
radicislycopersici
Va: Verticillium albo-atrum
Vd: Verticillium dahliae
Ma: Meloidogyne arenaria
Mi: Meloidogyne incognita
Mj: Meloidogyne javanica
Wi: Silvering (Chimera)
Ol: Olpidium
On: Odium neolycopersici
Pl: Pyrenochaeta lycopersici
Sbl: Stemphylium botryosum f.sp.
lycopersici
Si: Silvering
HR: Høy resistent
IR: Medium resistent