Logg inn
Lukk ✕
Produkt
Type/sort
Pakning/str
Antall
Bestilling
Produkter:

Nye sorter for settepotet

Høsten er her, og de fleste har nok fått potetene i hus og er godt i gang med planleggingen av neste sesong. NORGROs settepotetdyrkere er også i full gang. De tidlige sortene er høstet under gode forhold, og det er god kvalitet på det som nå er inne på lager. Mattilsynets vekstkontroll i sommer viser også god status i forhold til stengelråte og potetvirus.

Ole Morten Nyberg
Salgsrådgiver (settepotet og grønnsakfrø)
ole.morten.nyberg@norgro.no
Tlf: +47 995 46 504

Neste års produksjonsavtaler/kvoter ikke er klare enda, men ønsker du en prat om settepotet for neste sesong, så er du hjertelig velkommen til å kontakte oss. Her er nyhetene:

Colomba Tidlig gul sort fra HZPC. Omtrent som Solist i tidlighet. Sterk mot stengelråte og flatskurv. Forholdsvis lavt tørrstoff. Begrenset tilgang 2021.

 

Frig Halvtidlig gul sort fra Danespo, til mat/skrelling. Meget pent skall. Sterk mot flatskurv. Runde/rundovale knoller, med forholdsvis bra ansett. Noe begrenset tilgang i 2021.

Evolution Halvtidlig rød matpotet fra Agrico. Dyp rødt skall. Kan få deformerte knoller ved for god plass. Begrenset tilgang i 2021.

Alizee Halvtidlig gul sort fra Comite Nord, til mat/ skrelling. Rundovale knoller. Sterk mot skurv. Bra avlingspotensiale. Litt begrenset tilgang i 2021.

 

Danuiqe Halvtidlig gul sort fra Agrico, til mat/skrelling. Rundovale knoller med lysegult kjøttfarge. Pene knoller med jevn størrelse. Begrenset tilgang i 2021.

 

I tillegg til disse, har vi også bra volumer av sortene Juno, Solist, Hassel, Rutt, Berber, Arielle og Fakse.

Selv om vi har relativt store volumer av de nye sortene, vet vi fra tidligere at nye og lovende sorter fort blir bortbestilt, så det lønner seg å være tidlig ute om du vet hva du ønsker.