Logg inn
Lukk ✕
Produkt
Type/sort
Pakning/str
Antall
Bestilling
Produkter:

Insekter og humlebol på Midt i matfatet

NORGRO stiller ut grønnsaker, frukt og nyttedyr på innlandets store mat- og landbruksfestival.

Etter et års pause åpner endelig Vikingskipet dørene for gode mat- og drikkeopplevelser på Hamar. Hele 120 utstillere stiller, og NORGRO er en av dem. 

Arrangementsansvarlig for Midt i matfatet, Bente Ekeberg Bodin, sier i en artikkel på midtimatfatet.no, at du denne helgen vil bli presentert for hele verdikjeden: «Helt fra råvarenes opprinnelse og frem til maten serveres på bordet.»  – En verdikjede NORGRO spiller en viktig rolle i. 

NORGRO leverer produkter til yrkesdyrkere. Vi sørger for at produsenter rundt om i hele landet har frø, nyttedyr, blomster, driftsmidler og mer for å kunne dyrke frem sunne, fargerike og ikke minst lokale grønnsaker, sier Silje Stenstad Nilsen, salgsrådgiver i NORGRO.

Miljøvennlig jord og nyttedyr

Et viktig tiltak for sunne planter er næringsrik jord, og her har NORGRO en spesiell oppskrift.

– Vi reduserer bruken av torv i plantejorda. Med innblanding av trefiber i vekstjorda har vi fått fram et produkt som er mer miljøvennlig samtidig som den har en god balanse mellom innhold av luft og vann. Her har vi ei jord der plantene vil trives, forklarer Stenstad Nilsen.

I år vil leverandøren være tilstede og stille ut grønnsaker og frukt i samarbeid med Gartnerhallen.

– Vi skal i utgangspunktet være representert med alle fagområder, og nytt for i år er at vi skal ha med levende nyttedyr og humlebol, sier Stenstad Nilsen.

Nyttedyr er bruk av levende makroinsekter for å bekjempe skadedyr på planter i veksthus, plasttuneller, innendørs beplantninger og enkelte frilandskulturer.

Et arrangement for hele familien

Midt i matfatet arrangeres helgen 17.-19. september i Vikingskipet i Hamar, og er et arrangement for hele familien. Aktivitetene innebærer alt fra kokkekonkurranser, NM i potetskrelling, kjøttauksjon med verdens mest eksklusive biff, og mulighet for å lære å lage både kambucha og pølser, samt lompebaking for barna.

På arrangementets nettside skriver de at de sikter mot en fullverdig festival, og planlegger Midt i matfatet innenfor trygge rammer, der smittevern blir ivaretatt for både publikum og utstillere.

Festivalen ble arrangert for første gang i 2014, og i år er programmet bedre enn noen gang. Se full oversikt her, og meld deg på!