Logg inn
Lukk ✕
Produkt
Type/sort
Pakning/str
Antall
Bestilling
Produkter:

– Endelig et nytt nyttedyr!

Det er få som slipper jubelen mer løs enn vår egen salgsrådgiver, Silje Stenstad Nilsen, når nyheter kommer i hus. Årsaken er at vi nå kan tilby en skikkelig armé av nyttedyr, kalt Atheta coriaria. Den tar hånd om hærmygg og trips, og gjør i ordets rette forstand skikkelig nytte for seg.

Silje Stenstad Nilsen
Salgsrådgiver (nyttedyr)
silje.stenstad.nilsen@norgro.no
Tlf: +47 901 68 703

– Å bruke Atheta forebyggende eller kurativt, kan bety en viktig rolle med å holde underliggende skadedyr populasjoner i sjakk, forklarer Silje. På den måten kan vi si at Atheta virker som en «standing army».

Predator rovbillen Atheta coriaria er en glupsk generalist som lever av jordlevende insektstadier av blant annet hærmygg, vannfluer og trips i plantekulturer i veksthus og plasttunnel. Den kontrollerer skadedyr som liker seg i fuktige, mørke steder som under flo-og fjærebord eller i veksthushjørner hvor alger, organisk materiale og vannsøl ofte finnes.

– Bransjen trenger flere nyttedyr i kampen mot skadedyr, som er en fordel for både produsent og forbruker. Det er faktisk fire år siden forrige gang vi fikk et nytt nyttedyr godkjent i Norge, sier Silje.

– Det er betryggende å vite at flere og flere norske mat- og blomsterprodusenter velger å bruke nyttedyr i produksjonen. Dette er mer miljøvennlig både for de ansatte som jobber med plantene og for forbrukeren som skal kjøpe sluttproduktet, legger hun til.

Teknisk rådgiver, Simon Foster, hos Biobest sier man må ha en holistisk tilnærming når en jobber med integrert plantevern. Han anbefaler at man tenker på både de ulike livsstadiene og det økologiske miljøet. Han mener vi rett og slett bør tenke som et skadedyr ved å stille spørsmål som; hvor vil jeg leve og hvordan vil jeg utnytte ressursene som er tilgjengelig i kulturen?

Atheta kan brukes året rundt, rett på plantene eller på vekstmediet. Et utsett tidlig i sesongen kan være nok. Livssyklusen fra egg til voksen tar ca. 3 uker. De voksne kan fly og lever i ca 3-4 uker. Hunnen kan legge ca 100 egg og hver rovbille kan spise oppimot 10-20 skadedyr per dag.

Nyttedyret leveres i papprør med 500 stk og med torv som fyllstoff.

Forebyggende dose: 1-2 stk per m2 tidlig i vekstsesongen.

Be om tilbud her

 

Foto: www.biobestgroup.com