Klasetomatene er utviklet for mer smak og aroma. De høstes og selges på kvisten, og brukes som vanlige runde tomater. Friske tomater er noe av det mest anvendelige du kan ha på kjøkkenet. De passer til det meste, og i alle varianter: rå i salater, kokte, til puré, suppe eller saus. Klasetomatene brukes som vanlige tomater – i salaten, bakt, grillet eller på brødskiven.
140-170 g. Volumsort.
Frøstørrelse: 300-400 frø pr. gr.
Spiretemp.: Optimal 22-25 grader, min. 12 grader.
Resistens: I sortsomtalen er følgende
betegnelser benyttet:
TSWV: Tomat Spotted Wilt Virus
TYLCV: Tomat Yellow Leaf Curl Virus
ToMV: Tomat Mosaic Virus
Cf: Cladospori um fulvum
Ff: Passalora fulvum (ex Fulvia
fulvum; ex Cladosporium fulvum)
Ft: A-E: Fulvia fulva
(ex cladosporium fulvum)
Fol: Fusarium oxysporum f.sp.
lycopersici
For: Fusarium oxysporum f.sp.
radicislycopersici
Va: Verticillium albo-atrum
Vd: Verticillium dahliae
Ma: Meloidogyne arenaria
Mi: Meloidogyne incognita
Mj: Meloidogyne javanica
Wi: Silvering (Chimera)
Ol: Olpidium
On: Odium neolycopersici
Pl: Pyrenochaeta lycopersici
Sbl: Stemphylium botryosum f.sp.
lycopersici
Si: Silvering
HR: Høy resistent
IR: Medium resistent