NORGRO AS er en landsdekkende leverandør til registrerte bedriftskunder med org.nr. innen hagebruksnæringen

Slik lager du en plan for nyttedyr

Publisert: 24.01.19

Hva er nyttedyr?

Nyttedyr er bruk av levende makroinsekter for å bekjempe skadedyr i ulike kulturer i veksthus, plasttunell og innendørs beplantninger. Det er veldig vanlig å bruke nyttedyr i spiselige kulturer som agurk, tomat, og krydder i veksthus. Det brukes også nyttedyr i blomster og i bær i tuneller. Nyttedyrene kommer i ulike forpakninger og størrelser, og alle våre nyttedyr er registrert hos Mattilsynet. Nyttedyrene kan strøs/settes ut manuelt eller en kan bruke ulike former for blåsere 

Hvorfor nyttedyr?

Ved bruk av nyttedyr vil behovet for å bruke kjemisk plantevern være mindre og kanskje helt fraværende. Dette gir en bedre helsefordel for både ansatte som jobber i gartneriet og plantene selv, og forbrukeren får rene planter uten rester av kjemisk plantevern. Det er ikke behov for autorisasjonsbevis og det er heller ingen sperrefrist ved bruk av nyttedyr. Har du en plan, og setter ut nyttedyr forebyggende, vil du unngå de store skadedyrangrepene.

Hva starter man med?
Start med å skaffe deg en god håndlupe og plassér noen gule limfeller rundt i kulturen. Merk limfellene med dato. Sjekk limfellene og plantene jevnlig for skadedyr. Det er viktig å vite hva slags skadedyr du har, og hva smittepresset er, før du setter i gang!
 
Be oss om råd:
Sammen med våre tekniske rådgivere hos våre leverandører, har vi lang erfaring og mye kunnskap ved bruk av nyttedyr. Vi kan tilby produkter fra fire leverandører med et bredt utvalg.
 
Ved å velge oss som leverandør og samarbeidspartner for nyttedyr, vil du få:
-                     En mer bærekraftig produksjon
-                     Nyttedyrplan
-                     Support fra NORGRO og våre leverandører
-                     Konkurransedyktige priser
 

Har du spørsmål? Jeg hjelper deg med å sette opp plan for din produksjon.

Ta kontakt med Silje Stenstad Nilsen 901 68 703 eller silje.stenstad.nilsen@norgro.no

Tilbake