NORGRO AS er en landsdekkende leverandør til registrerte bedriftskunder med org.nr. innen hagebruksnæringen

Vekstfremmende og plantestyrkende midler

Publisert: 14.01.19

Vekstfremmende og plantestyrkende midler blir ofte omtalt som biostimulanter. Dette er en samlebetegnelse for stoffer som er gunstige for kulturplanter, men som ikke går under betegnelsen gjødsel eller plantevern. 

De siste årene har det blitt mer fokus på biostimulanter til bruk i alle kulturer innen grøntsektoren. Grunnen til dette er flere. Blant annet er tendensen at det blir flere restriksjoner for bruken av kjemiske plantevernmiddel.

Grossister, butikkjeder og forbrukere stiller også etterhvert strengere krav til redusert bruk av kjemiske plantevernmiddel. Samtidig gjør forskning og forsøksvirksomhet det til at man vet mer om virkemåte og funksjon til biostimulanter i dag enn tidligere.

NORGRO forhandler flere produkt i kategorien biostimulanter. Vi har også et godt utvalg av organisk økologisk gjødsel. Både i flytende og granulert form. Under er en kort beskrivelse av noen få utvalgte produkter.

FrosTect
Takket være pålitelige værmeldinger og FrosTect er det nå mulig å unngå frostskader. Produktet inneholder et protein som er med på å beskytte ungt plantevev og frøemner på frukttrær mot frostskader. Produktet kan brukes på frukttrær, bærplanter og i planteskoler. Se link til fullstendig datablad under.

Acadian
Acadian er et rent ekstrakt fra grisetang. I sin flytende form inneholder det naturlige næringsstoffer, sukkerstoffer, aminosyrer og andre stoffer som fremmer plante- og rotvekst. Acadian stimulerer plantens egen evne til å produsere ulike hormon, og det skal bare ørsmå mengder til som bladgjødsel eller i vanningsvannet.

Aminosol
Aminosol er et flytende produkt som består av aminosyrer og peptider framstilt ved enzymatisk hydrolisering av animalsk protein. Aminosyrene tas opp direkte via bladflaten og inngår i plantens proteinsyntese. Den har dermed en stressreduserende virkning.
 

Aminosol er tillatt brukt i økologisk produksjon. Det er derimot ikke lov å bruke på spiselige deler av produktet. Aminosol-PS er et alternativt produkt basert på planteprotein. Denne er lov å bruke i all økologisk produksjon.

BIOVIN
Biovin er jordforbedringsprodukt bestående av 100% ugrasfritt komposterte druerester. Dette produktet inneholder en mengde gode bakterier, hormoner og enzymer som spiller på lag med jord og planter. Biovin har blitt brukt som jordforbedrer i Europa i mange år. I de tre siste årene har det blitt brukt med gode resultat i Norge også. Biovin kommer enten som pulver eller som et granulat. Granulatet er i tillegg tilsatt humussyrer og steinmel. Dette forbedrer produktet ytterligere. NORGRO kan tilby Biovin ferdig innblanda i pluggtorv og vekstsekker fra Degernes. Biovin Pulver kommer i småsekker på 20 kg eller i storsekker på 600 kg (bestillingsvare). Biovin Granulat kommer bare i storsekker på 750 kg.

I tillegg har NORGRO Biovin Flytende. Dette er da kompostte av Biovin - super som lett gjødsel til mikrogrønt og som bladgjødsel til alt av planter.

Granuler økologisk gjødsel
OPF (11-0-5) står for Organic Plant Feed, og er som navnet tilsier økologisk gjødsel basert på planterester. Dette gjør produktet unikt i forhold til andre produkter på markedet. Det er et skånsomt produkt som har en jamn frigjøring av næring til planterøttene. I tillegg er de små granulatene lette å spre med vanlig gjødselspreder. OPF får du i småsekker på 25 kg eller i storsekk på 900 kg. Vil du vite mer om fordelene med organisk plantebasert gjødsel kan du ta en titt på denne lille filmsnuttenFulvic 25
Fulvic 25 er det eneste flytende humusproduktet som er lov i økologisk produksjon i Europa. Humussyrer er organiske forbindelser som øker jorda sin ionebyttekapasitet. Dette er særlig viktig på lette jordarter med lavt innhold av organisk materiale. Fulvic 25 finnest i kanner på 5L og 20 L.

MooR
MooR er Fulvic 25 tilsatt nyttige jordbakterier. Veldig nyttig produkt for å øke jordas evne til å holde på vann og næring. Kommer i kanner på 20 L.

For mer informasjon om alt NORGRO har av biostimulanter så kontakt
Gabriela Lundberg   – gabriela.lundberg@norgro.no     – Tlf. 452 59 813
eller din NORGRO-kontakt direkte.


Les mer om våre produkter:

 

Tilbake